Kulttuuria mukuloille

Kulttuuria mukuloille
Hanke edistää maaseudun lasten kulttuuri- ja harrastustoimintaa

Kulttuuria mukuloille -hanke

Mukula ry:n Kulttuuria mukuloille -hankkeen tarkoituksena on luoda yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta. Haluamme osallistaa, sytyttää harrastekipinän ja saada lapset toteuttamaan itseään. Hankkeella pyrimme edistämään maakunnan lasten ja nuorten kulttuuriharrastusta ja lasten ja nuorten osallistumis- ja harrastusmahdollisuuksia. Hankkeeseen on saatu Leader-rahoitus. Hankkeen toteutusaika on 1.3.2021 – 31.10.2022. 

Hankkeen päätavoitteena on tuottaa alakouluikäisille lapsille laadukasta ja mielekästä tekemistä omalla paikkakunnalla tai omalla kylällä, sekä edistää tasavertaisuutta taide- ja kulttuuriharrastuksiin osallistumisessa. Luovan toiminnan avulla haluamme lisätä alueen lasten henkistä hyvinvointia ja pääomaa sekä tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia. Tarjoamalla ilmaista ja kaikille avointa ohjelmaa pystymme lisäämään yhdenvertaisuutta ja tarjoamaaan mahdollisuuden osallistua monenlaiseen toimintaan myös sellaisille perheille, joiden tulotaso ei riitä maksullisiin harrastuksiin.

Lapset ovat päässeet vaikuttamaan siihen, minkälaista toimintaa hankkeen puitteissa järjestetään. Työpajatoiminta käynnistyi kesällä 2021 taidetyöpajoilla, joiden tuotoksista koottiin näyttely Mukulan tapahtumaviikon ajaksi Jalasjärven Hirsipirtille. Suuren suosion saanut Mukula-teatteri oli osa hanketta ja lasten esitys sai ensi-iltansa Mukulan tapahtumaviikolla elokuussa 2021. Hankkeen tiimoilta on päässyt kokeilemaan parkouria, työpajoissa on päässyt askartelemaan makrame-avaimenperiä, sirkusvälineitä ja pinssejä, rakentelemaan legoilla, sirkustelemaan, tekemään musiikkia, maalaamaan graffiteja, tekemään Mukula-tapahtuman aluesomisteita eli monipuolisesti kaikkea kivaa!

Työpajatoiminta jatkuu vuoden 2022 syksyyn saakka. Luvassa on mm. katutaidetta, animointia, videokuvausta sekä kädentaitoja. Työpajoja järjestetään ympäri Jalasjärveä, niin keskustassa kuin sivukylilläkin. 

Päivitämme tänne infoa tulevista työpajoista, pysy kuulolla!

Back To Top